Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙOΝ ΕΙΡΗΝΙΚΗΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗΣ ΣΤΙΣ 12/12

Η ηγεσία του τμήματος, Ανδρέας Φλώρος και Νικόλαος Κανελλόπουλος, καθώς και του Πανεπιστημίου, Βασίλης Χρυσικόπουλος, επέβλεπαν την επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων με γκλομπ, δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης κατά της ειρηνικής πορείας των φοιτητών.

Σήμερα 12/12/16 πραγματοποιήθηκε στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο η αναγόρευση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου Β’ σε επίτιμο διδάκτορα του τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας (μια αναγόρευση άσχετη με το γνωστικό αντικείμενο του τμήματος που δεν ανήκει στο κοσμικό πανεπιστήμιο που θέλουμε). Ο Σ.Φ. ΤΗΧΕΙ είχε ήδη δηλώσει την αντίδραση και αντίρρησή του στην αναγόρευση αυτή και γι’ αυτό προέβη σε κατάληψη του τμήματος με απόφαση συλλόγου στις 09/11.

Την ημέρα της αναγόρευσης συγκεντρωθήκαμε έξω από το «ιστορικό» κτήριο της Ιονίου Ακαδημίας με σκοπό να διαβάσουμε το κείμενο της καταγγελίας της αναγόρευσης. Για ακόμη μια φορά, ένστολοι αστυνομικοί μας απαγόρευσαν την είσοδο. Ζητήσαμε να μιλήσουμε με τον πρύτανη και μετά από τραμπουκισμό εναντίον των φοιτητών βγήκαν από το κτήριο οι καθηγητές Ανδρέας Φλώρος (Πρόεδρος τμήματος Τ.ΗΧ.ΕΙ.) και Γρηγόριος Ψαλίδας (Υπεύθυνος Φοιτητικής Μέριμνας) και με απαξιωτικό τρόπο δεν μας επέτρεψαν την είσοδο. (Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της συνομιλίας μας με τους παραπάνω καθηγητές κατέφθασαν τα ΜΑΤ). Τότε, αποφασίσαμε να κλείσουμε τον δρόμο μπροστά από το κτήριο και να δηλώσουμε τη θέση μας με πανό και συνθήματα.

Παρόλο που η στάση μας ήταν άκρως ειρηνική, μετά την έναρξη της αναγόρευσης μας πέταξαν δακρυγόνα, μας χτύπησαν με τα γκλόμπ και μας έριξαν χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, τραυματίζοντας συμφοιτητές μας (υπάρχει και βίντεο για τα συγκεκριμένα γεγονότα). Προχώρησαν, μάλιστα, και σε προσαγωγή 4 ατόμων, τριών φοιτητών και ενός περαστικού που τραβούσε βίντεο. Τη μια φοιτήτρια, μάλιστα, την έπιασαν από τα μαλλιά και τη χτυπούσαν πάνω στο αυτοκίνητο, ενώ την άλλη την έσερναν έξι αστυνομικοί.

Την ίδια στιγμή που έξω από το κτήριο γινόταν χαμός, μέσα σε αυτό ο Ιερώνυμος και οι πρυτανικές αρχές έβγαζαν λόγους για την «τεράστια» σημασία αυτής της αναγόρευσης, για αγάπη και αλληλεγγύη, πράξεις άκρως αντιφατικές.

Ως φοιτητές/φοιτήτριες καταγγέλλουμε την απαράδεκτη στάση των καθηγητών απέναντι στους φοιτητές, καθώς και την (για πολλοστή φορά!) αποτρόπαιη συμπεριφορά της αστυνομίας. Με αυτήν, εξάλλου, πέφτει (για πολλοστή φορά!) και η μάσκα της αριστερής κυβέρνησης!

Απαιτούμε:

1. Δημόσια συγγνώμη των καθηγητών-πρυτανικών αρχών σχετικά με τα γεγονότα στις 12/12.
2. Άρση της αναγόρευσης του Ιερώνυμου Β’ σε επίτιμο διδάκτορα.
3. Παραίτηση του Ανδρέα Φλώρου (Προέδρου Τμήματος Τ.ΗΧ.ΕΙ.), του Γρηγόριου Ψαλίδα (Υπεύθυνου Φοιτητικής Μέριμνας), του Νικόλαου Κανελλόπουλου (καθηγητή Τ.ΗΧ.ΕΙ. εξαιτίας του απαράδεκτου λόγου που εκφώνησε κατά τη διαδικασία της αναγόρευσης) και του Βασίλη Χρυσικόπουλου (Πρύτανη Ιονίου Πανεπιστημίου).

Σύλλογος Φοιτητών Τ.ΗΧ.ΕΙ.


Βίντεο 1 (1/2 - Στα σκαλιά της Ακαδημίας):


Βίντεο 2 (2/2 - Επίθεση απο τα ΜΑΤ ):


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου