Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Κάλεσμα Συλλόγου Φοιτητών Τ.ΗΧ.ΕΙ.


Κάλεσμα Συλλόγου Φοιτητών Τ.ΗΧ.ΕΙ. προς τους Συλλόγους Φοιτητών, Καθηγητών, Εργαζομένων Ι.Π.
Το τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας τελεί υπό κατάληψη μετά από απόφαση του συλλόγου φοιτητών, από τις 30/10. Η απόφαση αυτή πάρθηκε μετά την πραγματοποίηση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για την εκλογή των εσωτερικών μελών των συμβουλίων διοίκησης. Η διαδικασία αυτή, έχει κατηγορηθεί για την αντισυνταγματικότητα αλλά και τις προβληματικές της από ένα μεγάλο μέρος της ακαδημαϊκής κοινότητας, συμπεριλαμβανομένης και της συνόδου των πρυτάνεων (ομόφωνη απόφαση, Λαύριο 20/10), αλλά και την βουλή. Η διαδικασία αυτή εντάχθηκε στον νόμο Αρβανιτόπουλου ως μία προσπάθεια να πραγματοποιηθεί η διαδικασία εκλογής με κάθε τρόπο.
Ο νέος νόμος δεν αποτελεί ένα ξεκομμένο σχέδιο της κυβέρνησης για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, αλλά έρχεται να συμπληρώσει τη μνημονιακή πολιτική, των συγχωνεύσεων, των ιδιωτικοποιήσεων, των ξεπουλημάτων.
Οι καθηγητές και οι διοικητικοί πλήττονται και αυτοί από τα μέτρα, μέσω των συνεχόμενων περικοπών στην παιδεία (δεν προσλαμβάνονται 407, ήδη εκλεγμένοι καθηγητές δεν διορίζονται από το υπουργείο, συνεχόμενες απολύσεις στον τομέα των διοικητικών). Το τελευταίο πλήγμα ήταν η μείωση κατά 30% του μισθού των καθηγητών.
Με τις συγχωνεύεις και τις καταργήσεις τμημάτων στα οποία στοχεύει να προχωρήσει το υπουργείο αμέσως μετά την εκλογή των συμβουλίων, οι εργαζόμενοι στο πανεπιστήμιο οδηγούνται στην ανεργία.
Απέναντι σε όλα αυτά η πανεπιστημιακή κοινότητα πρέπει να απαντήσει οργανωμένα με μαζικές κινητοποιήσεις, σπάζοντας την τρομοκρατία και τον φόβο που προσπαθεί να επιβληθεί από τις πρυτανικές αρχές, το υπουργείο και τα ακαδημαϊκά κυκλώματα με πολιτικές βλέψεις.
Καλούμε όλους τους φοιτητές να συμμετάσχουν στις Γενικές Συνελεύσεις των τμημάτων τους και να πάρουν αγωνιστικές αποφάσεις απέναντι στο νέο νόμο και την σύσταση των συμβουλίων διοίκησης. Να μην παρασυρθούν από τα ψευτοδιλήμματα που θέτουν φοιτητικές παρατάξεις με δήθεν συνετές και συνεσταλμένες προτάσεις, που έχουν ως απώτερο σκοπό την εφαρμογή του νόμου.
Καλούμε τους Εκπαιδευτικούς και τους εργαζόμενους στο Ι.Π να συσπειρωθούν στο πλευρό των φοιτητών και όλοι μαζί να παλέψουμε για ένα καλύτερο πανεπιστήμιο, χωρίς ιδιώτες και μεσάζοντες.
Ο Νόμος Αρβανιτόπουλου δεν θα εφαρμοστεί.
Άμεση διάλυση των συμβουλίων διοίκησης.
Σύλλογος Φοιτητών Τ.ΗΧ.ΕΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου